Зимові читання з Джінні в бібліотеках

  • 26 Лютого, 2017

січень – лютий 2017

Як вдихнути життя в бібліотеку? Додати дитячі посмішки, читацькі активності та нові книжки 🙂
Багато цікавих зустрічей …з київськими бібліотеками та школярами тривало впродовж зимової негоди і зігрівало читанням!

IMG_7502

Такий рецепт перевірено в бібліотеці на Героїв Севастополя в Централізована бібліотечна система Солом’янського району м. Києва. “Теплі читання” з Джінні Evgenia Pirog додали сонячного настрою читайликам – учням 2 та 4 класів, що завітали зимового дня до книгозбірні.

IMG_7483

Директор бібліотека 15 п.Анна з Централізована бібліотечна система Солом’янського району м. Києва запросила письменника до школи на уроки читання. Ото де було розгулятися-розлітатися Балакучому Шпаку разом з Джінні Evgenia Pirog!

IMG_7260

“Пташина пошта” Балакучого Шпака принесла до бібліотеки особливого листа: передноворічні побажання зимового чарівника!..У новому році першими завітали до бібліотеки 122 в Києві учні 2-В класу школи 97, тож вони листа й отримали, і самостійно прочитали. Правда, спочатку школярики разом з Джінні Evgenia Pirog сусідці-бібліотеці щедрували: гарно заспівали бібліотекарям і про свої новорічно-різдвяні пригоди розказали. І одразу взялися до читацьких справ – у затишному колі казкову історію “Кіт Мармур та різдвяні пряники” читати!

IMG_7462

Затишно-домашня атмосфера зустрічей з учнями 2 та 3 класів у Бібліотека ім. Анни Ахматової ЦБС Оболонського району м. Київ творила казковий настрій! Діти бадьоро впоралися із завданнями Казкарки Джінні та Балакучого Шпака, позмагалися із Ґавою-роззявою у знанні українських слів, на раз-два-три майстрували з паперу орігамі та навіть у космічну подорож готувалися!

16196069539070n

У читацьке родинне плавання вийшов корабель, порт приписки якого – Національна бібліотека України для дітей.По неділях тут збиратимуться діти з батьками, аби разом читати, зустрічатися з письменниками та цікавими людьми, ділитися секретами, ЯК залучати дітей до читання. Та чого там, як залучати дорослих до читання дітям вголос!

IMG_7687

– У вас тут стільки нового! Таке все гарне! – радо роздивляються школярі оновлений дизайн бібліотечного простору.
– А це правда – письменниця? – перепитують у захваті школярі по завершенню зустрічі.
Таких кардинальних позитивних змін у сприйнятті книг та читання вдалося досягти завдяки оновленню бібліотек, що триває у Солом’янському районі столиці завдяки, в тому числі, і наполегливій праці молодого керівництва Централізована бібліотечна система Солом’янського району м. Києва).

IMG_7754

Чудово, що бібліотеки в Києві оновлюються! Мала нагоду відчути цей колоьровий настрій зсередини) Завітала до дітей – а тут нові меблі у вже оновлене приміщення завозять, складають (за кадром). Це не завадило Балакучому Шпаку та Джінні розказати малечі 2 та 3 класів про Додай читання (Add Reading), книжкові новинки та гарно почитати-змайструвати-насп іватися.

IMG_7796

21-го лютого, в День рідної мови, Казкарка Джінні Evgenia Pirog разом з друзями Додай читання (Add Reading) – Балакучим Шпаком та Ґавою роззявою завітали до Бібліотека Ім.І.Сергієнка Бібліотека Ім.І.Сергієнка. На зустрічі несподівано прийшли 2 класи другокласників школи 228 – тож задач встигли виконати вдвічі більше! А було біля чого попрацювати: активно читали вірші з майбутньої книжки-абетки “Школа Балакучого Шпака”, нові слова вивчали і – головне! – шукали ідеї для ілюстрування сторінок цікавої абетки.