Марафон «Тату, почитай!»

  • 2 Листопада, 2013
214

В Києві 29 жовтня 2013р. Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» дала старт проекту Родинного марафону «Тату, почитай!».

214

У школярів розпочалися осінні канікули – можливість для більш широкого спілкування з рідними. Кілька хвилин татового читання здатне врятувати сина чи доньку від багатьох проблем, адже через брак повноцінного спілкування діти опинилися в зоні ризику. В нинішній час, на погляд фахівців, саме батькове, чоловіче читання набуває особливої ваги. Читання дитині вголос – незабутня мить щирої єдності.

 

75

Татусі! Знайдіть 10 героїчних хвилин для дітей, читайте разом! Ви – Рятівники №1!

IMG_0646

1381189n1

Стартова акція проекту «Тату, почитай!» мала місце 29 жовтня о 12:00 за адресою: Київ, вул. Володимирська, 13. Школярі та малеча, письменники, видавці, літературознавці, бібліотекарі, педагоги, психологи зауважили на важливості читання дітям вголос. Почесні гості – письменники Григорій Фалькович, Леся Воронина, Олександр Есаулов, представники Видавництва Старого Лева та Глоубері Букс, директор бібліотеки І.Щербина, вчителі Т.Кутурженко, Л.Кінзерська, директор «Академії комунікацї» Н.Грабовська, керівник прес-служби МНС С.Водолага, полковник пожежної служби О.Соловйов.

IMG_0671

25

Перехожі і татусі-пожежні отримали поради до читання, роздруківки тематичних віршів, дитячі журнали та книжки. Діти київських шкіл 267, 144, 277 розмалювали плакати, прочитали поетичне послання від О.Дерманського, отримали у подарунок книжки від видавців.

66

Проект «Тату, почитай!» передбачає низку закличних акцій та читань впродовж листопада у різних містах країни: Тернопіль, Львів, Рівне, Дніпропетровськ, Запоріжжя. На грудень 2013 заплановані марафони татусевого читання, в Києві – в Українському домі 13-14 грудня під час Міжнародної книжкової виставки «Книжкові контракти».56

Олександр Афонін, Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів:
Започаткована акція “Тату, почитай!” – є надзвичайно важливою для повернення культури читання в суспільство, а саме – в наймолодшу його частину. Саме вони, нинішні дітлахи, у випадку активного їх залучення до читання будуть тією освіченою, культурною, інтелектуальною силою, яка збудує нову цивілізовану українську державу.

Катерина Єгорушкіна, казкотерапевт, письменник, психолог:
Для багатьох татів, які не знають як спілкуватися дітьми (чи губляться при цьому), книга є чудовим посередником і помічником, підказує теми для спілкування, підтримує емоційний контакт.

Сергій Гридін, письменник, економіст:
Спільне читання це особлива довіра, світ, куди допускають тільки дуже близьких людей! Не чекай, коли достукатись до власного нащадка заважатимуть навушники і незрозуміла для «старого» музика. На прохання «Тату, почитай!» не відвертайся втомлено до телевізора, не буркочи щось без відриву від мобільника!.. Насолоджуйся моментом! Почитай малечі казочку!

Євгенія Пірог, засновник Творчого об’єднання «Всі мрії»
автор-координатор проекту «Тату, почитай!», Всеукраїнської ініціативи «Додай читання»,
автор Національних рекордів «Срібна Книга», «Казковий гопак»

П.С. Донині зберігаю книжку, яку нам з братом читав батько, «лікуючи» під час застуд, а ми тішилися і одужували душею. Приходьте розказати свої спогади-сподівання від «татусевого читання», адже кожен хоче сказати чи почути потаємне: «Тату, почитай!»

Долучаєтеся? підтримаєте? Напишіть нам!

Проект у ФБ https://www.facebook.com/events/226056540891413/?ref_newsfeed_story_type=regular