Кольорова ВЕСЕЛКА казок

  • 8 Червня, 2015
IMG_8394

Серію книжок у дітячій програмі “Книжкова ВЕСЕЛКА” Всеукраїнської ініціативи “Додай читання” створили відвідувачі ХІ Міжнародної книжкової виставки, що тривала наприкінці травня в Українському Домі (Київ, в.Хрещатик, 2). Кожну чималу за форматом книгу в експромт-форматі вигадували та майстрували учасники зустрічей. Книги є плодом творчої презентації певного видання через нове обігрування сюжету, введення неочікуванних персонажів та подій. Також цей творчий експеримент дозволив читачам-експериментаторам різного віку (і дітям, і дорослим) навчитися застосувати “письменницькі технології” та набути навичок в швидкому оформленні рукотворної книжки.

IMG_8394

Репортаж Телеканалу Київ у “Столичні телевізійні новини 13-00″ від 22.05.15 про книжкову виставку та програму “Книжкова ВЕСЕЛКА” (дивитися з 9:36 хв.)

Вдалося не лише спільно виговити готові до читання історії, але й наповнити зміст різноманітними завданнями для читачів. Вочевидь, це пожвавить подальше життя “кольорових книг” у якості творчих мотиваторів – і до читання запрезентованої книжки, і до створення подібних книжок-альбомів.

IMG_8233

IMG_9502

До участі долучилися видавництва Кальварія, Видавництво Старогго Лева, Самміт книга, Час Майстрів, бібліотеки ім.Реріха, ім.Бажана, ім.Шевченка, бібліотека на Стрілецькій, бібліотека на Кавказькій, письменники Марія Морозенко, В’ячеслав Куприєнко, юний автор Ян Винниченко, Євгенія Пірог, художниця та Світлана Конощук, актриса благодійного театру “Місто сонця” Юлія Примаченко, численні відвідувачі різного віку.
Залюбки із користю відвідувачі брали участь у квестах від Балакучого Шпака, отримуючи у подарунок книжки.

IMG_8187

У подальшому кольорові книжки житимуть і “навертатимуть” дітлашню до читання в тих організаціях, які модерували кожну із зустрічей.
Щира вдячність партнерам програми: ТОВ Тетрада, ГО Лібері Лібераті, Український Дім, Держкомтелерадіо.