Астронавти з Великої Росяної

  • 11 Жовтня, 2016
ASTRONAVTY_OBKLADYNKA_mm1

Космос – це далеко? Скільки років зіркам? З чого складається все на світі? Такі питання задають вам діти? Тож беріться до читання: “Астрономи з Великої Росяної” саме для вашої родини.

ASTRONAVTY_OBKLADYNKA_mm1

Коли мене попросили написати книжку для дітей, аби зацікавити їх астрономією та космосом, це видалось мені завданням грандіозного масштабу. Втім, довго шукати свої дотики до космічного не довелося. Згадала кілька захопливих мандрівок Музеєм космосу у Вашингтоні, особисті враження від запуску космічного транспортного корабля у США, знайомство з астрофізиком та космологом Ігорем Новиковим.

А після зустрічі з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком вирішила твердо – книжку про космос писатиму: хочу надихнути читачів на власні космічні звитяги.

 

Мої попередні творчі проекти пробуджували любов до читання. А тут ще й цікавість до науки має спалахнути. Це як спалах наднової зорі, – подумала, пригадуючи своє навчання на фізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Так народилася сонячна книжка про Добро і Любов, якими наповнюємо Світ. Щиро вдячна всім, хто огорнув її своїм теплом.

Євгенія Пірог, письменниця, популяризатор читання

Ця книга – для родинного читання. Вона художня та вміру наповнена науковою інформацією у популярній, доступній, часом – дотепній формі. Гарні, домашні малюнки Олени Турської жваво перегукуються з текстом та дитячими фантазіями.

На відміну від енціклопедій, книжка у розмовному, жвавому стилі дає змогу зрозуміти питання астрономії та дослідження космосу, обговорити з дитиною. Такє спільнє корисне дозвілля додасть малечі впевненості – читати цікаво! Окрім того, це спонукає дитину для подальших кроків у зацікавленості цією актуальною темою, напрямком науки, техніки та технологій, які щодня все ширше вплітаються у сьогодення і точно будуть важливими у житті наших дітей.

На презентацію книги автора можна запросити тут.

Придбати книгу можна  на сайті автора та в Музеї космонавтики, м.Житомир, в.Дмитрівська, 5