Збірка “Тато читає” з марафону “Тату, почитай!”

  • 11 Вересня, 2023

Чудова пам’ятна та помічна для родинного читання з дітьми збірка “Тато читає” створена впродовж марафону татусевих читань “Тату, почитай!”, який Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» у партнерстві з комунальним закладом “Рівненська обласна бібліотека для дітей” Рівненської обласної ради запровадили з 20 січня 2022 року. 20 тижнів 22 татусі взялися цікаво й творчо публічно, в бібліотеці читати дітям сучасні українські книжки. Організатори добирали видання за порадами Українського інституту книги, літагенції БараБука та книжкових експертів.

Збірка “Тато читає” (фото, сторінки)

До цього соціально важливого процесу – читання дітям, аби заохотити й інших – долучалися знані персони міста й області, татусі різних професій: керівники ДСНС, представники міської та обласної рад, лікарі, актори, військові, митці, вчителі…  А письменники Рівненщини, до яких долучився молодий поет-харків’янин, створювали тим часом збірку віршів та казок «Тато читає».

Книжка “Тато читає” вже є у читачів Європи, США та Канади. Ви теж маєте можливість ЗАМОВИТИ її у авторки-організаторки проєкту, керівниці “Додай читання” Казкарки Джінні – Євгенії Пірог.

Read More

 Через активну фазу війни читацький марафон у березні-квітні призупинявся, але у травні взяв феєричний рестарт. Тож до Дня захисту прав дітей 1 червня 2022 року збірка була яскраво презентована юним читакам і їхнім родинам. До пілотного бібліотечного видання оперативно додалася повноколірна книжка з виразними ілюстраціями та оформленням, яке вдалося зробили завдяки волонтерський праці учасників “Додай читання”.

Як виявилося, історія книжки на цьому лише розпочалася, адже невдовзі Харківське підприємство “СоцІнтел” випустило збірку в універсальному дизайні з використанням шрифту Брайля для слабозорих та незрячих читачів. Додатково це 2-томне видання супроводжено книжкою з розмальовками за темою татусевої збірки.

Ми впевнені ‒ читання є базою для розвитку дитини, а спільне читання вибудовує теплі родинні зв’язки, дарує гарні спогади, формує майбутнє. Татусь, котрий читає дітям, стає їхнім справжнім другом, героєм-рятівником від імовірних бід та проблем!

Тато читає – дитину захищає!

Події проєкту висвітлені на сторінках організаторів в мережі Фейсбук:
Марафон “Тату, почитай!” https://www.facebook.com/Tato.Chytae

РОБД https://www.facebook.com/rivneobd