“Тату, почитай!” у Краматорську

  • 20 Жовтня, 2015
IMG_0750

16 жовтня 2015

Нову дистанцію Марафону родинного читання “Тату, почитай!” започаткувала на Донеччині Всеукраїнська ініціатива Додай читанняСтарт відбувся у Краматорську, у дитячому центру Творча хатинка, якою опікується молодіжний простір ВІЛЬна ХАта. Сприяли цьому дійству Maksym Potapchuk, Alevtina Rovner,Inna Pasichnyk.

IMG_0750

Для татусевих читань наші книжкові друзі у Краматорську отримали читацькі подаруночки, зібрані впродовж чергової акції “Книга для Друга” небайдужими громадянами у Києві та Івано-Франківську.

Тож юні книголюби зі сходу передають щирі слова вдячності Додай читання, Видавничому центру “12”, Дитяча Бібліотеці На Стрілецькій та Віталії Савченко 🙂

IMG_0818

До першого кола читання зійшлося кілька родин з дітьми від 2-х до 12 років. Завітали й молоді хлопці, які про дітей поки лише мріють – тож для них читання дітям вголос було й експерименто, і викликом однчасно. Але стало – приємним досвідом, про що Станислав та Максим ділилися наступного дня.

А от впродовж читань позитивних емоцій було дедь не через край!

Аби створити тепле коло для читання дітям вголос, Балакучий Шпак разом з Джінні перетворили краматорських татусів на Казкових Гномів, матусь – на Червоних Шапочок, а дітлахів – на барвисту зграйку пташенят, що “злетілися” у Творчу Хатинку.

IMG_0733

Читали “Повітряних рибок” Дяченків, про ведмедика Олдіна Тоні Вульфа, Айболитя (українською), “Дім догори дригом” Т.Крюкової та найвідоміший усім поколінням віршик П.Тичини про зайчика на горбку (зворушило малих і великих 🙂
Разом із найпершим, найсміливішим і найактивнішим Іринчиним татом Миколою дитячим гуртом копіювали хожу стоніжки та клишоного ведмедя 🙂 Окрім “тренінгу” для татусів (як то є читати вголос дітям) ми ще й малих навчили настирливо гукати татків: Тату, по-чи-тай!! Та й вірші із одноіменної збірочки вони почитали.

IMG_0754

Звісно, всі читці та читайлики отримали Шпакові дарунки: книжечки-розмальовки, дитячі журнали, закладочки та смаколики!
Дитячий центр Творча Хатинка отримав у подарунок “казкові капелюшки”, тож наступного тижня біля справжньої книжкової шпаківні татусі знову читатимуть малечі чудові книжки.

Читай, татусь, рятуй дитину – ти втіха й гордість для родини 🙂

П.С. більше фото у мережі ФБ:
https://www.facebook.com/evgenia.pirog/media_set?set=a.1120436921300592&type=3&pnref=story