Як книжки в кінопалац завітали. НЕ казка)

  • 18 Жовтня, 2012
IMG_2056a1

Майдан Незалежності, м.Рівне. Кінопалац “Україна”. За цим місцем прописалася перша в країні книжкова шпаківня – книжкова поличка, що являю собою артоб’єкт – з книжками та дитячими журналами у вільному для читання доступі. Всеукраїнська ініціатива “Додай читання” саме таким чином активізує читання серед дітей: книги всюди в публічних місцях, читай – не нудьгуй!

IMG_2056a1

Недільне свято відкриття книжкової шпаківні відбувалося тепло, жваво, з читанням та подарунками. Найяскравішим подарунком усім дітлахам міста стала власне шпаківня, розмальована юним 15-річним художником Стасом Мельничуком, учня реабілітаційного центру “Особлива дитина”. За три дні неймовірної роботи народилася справжня мистецька дивовижа! У космічну за тематикою оздоблення поличку додали книжок до читання благодійники – група компаній “Реноме” (представник Олена Тинник), книгарня “Читай”, Регіональне представництво Асоціації міст України (директор Тетяна Грещук). Книжки письменника Сергія Гридіна, що був безпосереднім учасником заходу, також житимуть відтепер тут. Додали книжок і приватні особи.
Отаке книжкове кіно!)
IMG_2003s1
Звісно, головні учасники – діти, і їх не бракувало (поза тим, що місто було сповнене святковими подіями до ювілею УПА).
От саме діти і отримали з “Пташиної пошти” особливого Балакучого Шпака (роль зіграв керівник громадської організації “Література.rv” Марк Оплачко) “книжкові” запитання, а за участь у цьому бліц-конкурсі – винагороди: книжки та яскраві журнали “Стежка”, “ЗІН” та “Жирафа Рафа”. Згадані видання вже вкотре в “Додай читанні” щедро додають радості читання дітям, дякуємо за підтримку видавництвам!
IMG_1998a1
IMG_2048s
Окрасою свята був виступ вокального ансамблю “Вітамін” (керівник Оксана Васелакі) з міського Палацу дітей та молоді (директор Ірина Первушевська), адже їм приглянулася пісня “Читання – сила!” (як і мені, авторці 🙂
Юних вокалістів також потішили книжками, одна з них “Колискові” видавництва “Веселка”, шикарно оформлено та, звісно, нотами 🙂 А яскраві дипломи-подяки від “Додай читання” нагадуватимуть дзвінкі, теплі моменти свята.
IMG_2024a
IMG_2005s1
Допомагали впоратися з іграми та малечею чудові дівчата-бібліотекарі Марічка Ющук з ПДМ та Юлія Ковальчук (Рівненська державна Обласна бібліотека), щебетали з дітьми мов ті Сорока з Перепілочкою))
Я теж там була, Синичкою прилітала)))
Усі організатори та організації (ПДМ, Асоціація міст, Реноме, включно з кінопалацом) отримали плакати “Я – успішний, я говорю українською”, надані ГО “Не будь байдужим”. Навіть у Здолбунівську гімназію потраплять, як обіцяв Сегрій Гридін.
IMG_2055s1
IMG_2060z
Отак книжки шпаківню в кіно заселяли, дітей вчили-розважали, дорослих до спільної справи залучали.
З листопада в ПДМ творчі зустрічі триватимуть: діти творитимуть альманах “Блискуче перо” з особливим натхненням, адже є тут в шпаківні і для дитячої творчості місце.
Початок листопада готує наступний книжковий подарунок Рівному – шпаківню з книжками у дитячому кафе-кондитерській “Мелін”.
Додавайте ініціативно читання і ви разом з нами по усій країні!