“Веселий парк примар” – казки, та й годі!

  • 28 Жовтня, 2012
IMG_2656s

27 жовтня 2012

“Якось восени, коли зірки рясно падали на землю, дев’ятеро хлопців та дівчат…” вирушили у літературну подорож і вигадали “Веселий парк примар”. Сталося це в жовтні в центрі “Дивосвіт” у Києві, де завершується перший цикл літературних творчих зустрічей, організованих в рамках Всеукраїнської ініціативи “Додай читання” письменницею Євгенією Пірог, авторкою проекту.

IMG_2656s
Найменша учасниця Анічка

Разом з дорослими – письменниками, митцями та фахівцями у різних галузях – формат творчого альманаху дає можливість дітям активізувати фантазію, творчі прагнення, об’єднати це з новими навичками у створенні літературної композиції. Саме так додають цікавості до книг та читання зустрічі дітей з літераторами у форматі “Блискуче перо”. У співавторстві з дітьми працювали Казкарка Джінні, Яніна Косаковська, Юрій Шевела.

IMG_2631s

IMG_2627d

Заключна зустріч осіннього сезону в “Дивосвіті” подарувала учасникам “жахливо кумедні” несподіванки! Напередодні “Хелоуїнської-вечірки-та-Дня-усіх-святих” до студії Дивосвіту проникли блакитні примари та паперові привиди. Діти, налаштовані на космічні подорожі, миттєво вигадали “Парк примар”, вирішивши вполювати їх побільше, немов Капітани з Третьої планети.

IMG_2636d

Для надійної безпеки екіпажу діти зробили амулети з викопних залишків белемнітів разом з співавтором та головним космічним консультантом вторчої групи Юрієм Олексійовичем Шевелою, директором Музею космоси та космонавтики в “Дивосвіті”.

IMG_2644s

IMG_2651s

IMG_2648s

Поки тривало редагування створеного тексту, діти з поеткою Яніною Косаковською, знавцем каменів та самоцвітів, грали в розвивальну гру з барвистими мінералами. Таке не примарне казково-самоцвітне забарвлення отримала завершальна казкова історія в осінньому циклі творчих зустрічей альманаху “Блискуче перо” в “Дивосвіті”.

IMG_2654s

Ближчим часом альманах буде підготований до друку і тиражування.
Ознайомитися з матеріалами можна у авторки проекту “Додай читання” Євгенії Пірог та в книжковій шпаківні сімейного центру “Дивосвіт”.