Веселкові Планети вчать дітей думати

  • 11 Лютого, 2011
IMG_3404z

11 лютого

Півтора тижні учні початкових класів школи № 97, що на вулиці Олени Теліги в Києві, подорожували Веселковими Планетами по сторінках книги “Хлопчик Вітерець та Золота Планета“. Яскраве спілкування автора в образі Казкарки Джінні дозволило нашим маленьким громаданам замислитись над дорослими питаннями соціального змісту.

IMG_3404z

IMG_3415z

Та головне – знайти відповіді! Адже “життя мов казка” стосується не лише безтурботних “чарівних” ситуацій: різнобарвні мешканці кольорових планет вирішують в житті ті самі проблеми, які постають перед нами, землянами. Принаймні, визначення твору як “дорослої казки для дітей” справджується сповна, проте в ігровій, емоційній формі шукати рішення і цікавіше, і продуктивніше. Ефект “присутності” Вітерця допомагає “приміряти” ситуацію на себе, діти починають діяти невідкладно, безпосередньо на зустрічі.

А затриматись в “темі”, аби краще усвідомити обговорене, покликана сама книжка про Золоту Планету, яка містить активні елементи та творчі завдання. Тож цілком імовірно, що незабаром ми будемо подорожувати казковими планетами, вигаданими вже юними творцями, сьогоднішніми читачами казок від Джінні.

Як учні читали, майстрували та вчились мислити соціально дивіться в розділі Зустрічі.
А ви вже казку читали?) До уваги Фрагменти. Замовляйте книгу на сайті!
А ваші враження чекаємо тут!)