“Великий Їжак” у невеличкій Жовкві

  • 6 Червня, 2012
IMG_7799d

23-25 травня 2012

Завершення весни принесло купу книжкових орієнтирів – саме вчасно перед літнім відпочинком!
Чому орієнтирів, а не книжок? Книжки бо вже з’явилися – ті, що були видані за останні півтора-два роки. Втім, зорієнтуватися серед новинок допоможе недержавна незалежна Літературна премія “Великий Їжак“.

IMG_7799d
Презентація книг фіналістів премії в реабілітаційному центрі “Джерело”

Засновники премії (Маріанна Кіяновська, Мар’яна Савка, Ростислав Лужецький) поставили задачу поважному журі: визначити кращі книжкові новинки і розказати про них широкому загалу. Це допоможе читачам – дітям і батькам – скоротити шлях у пошуку хорошої сучасної літератури і не оминути важливого.

Саме тому організатори премії вже влаштували письменникам-фіналістам кілька промо-турів Україною, цю практику продовжуватимуть восени. Підсумкові заходи, що тривали впродовж трьох днів, перетворилися на фахове обговорення проблем та задач дитячої літератури в умовах сьогодення.

IMG_8087s
Пленарні засідання та круглі столи літературної конференції

Тож підсумки премії “Великий Їжак” оголошені у Жовкві, містечку неподалік Львова. Гасло засновників премії “від великого до малого” вповні виправдовує такий крок. Кожного разу “велика дитяча література” буде приходити у “маленькі українські міста”, аби маленькі читачі ставали великими творцями майбутнього!

IMG_8124s

Чудове романтичне місце парк-готель “Акварелі” за два кроки до історичного центру старовинного містечка Жовква – приємний бонус творчій спільноти, що невтомно дбає про прекрасне у душах дітей.

IMG_8104z
Парк-готель “Акварелі”, м.Жовква

Церемонія нагородженні фіналістів та проголошення переможця привнесли особливо теплі ноти родинного спілкування, завдячуючи творчим друзям Мар’яни Савки та Маріанни Кіяновській. Павло Табаков, Назар Савко, Соломія Чубай та Гич-оркестра співали від душі, юні читачі Антон та Христинка додавали щирості, художниця Надійка Каламєєць потішила всіх, особливо фіналістів, живописними дипломами-картинами.

IMG_8368z
Маріанна Кіяновська, Павло Табаков, Мар’яна Савка

Отже, перші фіналісти “Великого Їжака” (2012):

Юрій Бедрик. Тьотя Бегемотя: поезії.

Валентин Бердт. Мій друг Юрко Циркуль та інші. (книга-переможець)

Василь Голобородько. Віршів повна рукавичка: поезії.

Михайло Григорів. Зелена квітка тиші: поезії.

Сашко Дерманський. Чудове Чудовисько в країні жаховиськ.

Дзвінка Матіяш. Казки П’ятинки.

Марина Павленко. Русалонька з 7-в.

Олекса Росич. Джовані Трапатоні.

Роман Скиба. Баламутинки: поєзії.

525072n1
Представлення книжок фіналістів у книгарні Є, м.Львів

IMG_8232f
Читачик Антончик та Великий Їжачок)

Чимало слів вдячності вже почули організатори і втілювачі такої великої ідеї – від причетних, від тих, хто доторкнувся, від тих, кого згадали, від читачів по всій країні – додам і я щире дякую за вашу місію, друзі!

І я там була, чим могла – допомогла. Радію, читаю, наступних книжок чекаю!!)
Додайте читання собі й ви разом з книжками-фіналістами премії “Великий Їжак”!