В Національному музеї літератури України

  • 19 Жовтня, 2011
IMG_4327z

18 жовтня 2011

Вже традиційно з початком осені в Національному музеї літератури розпочинаються літературно-мистецькі студії “Духовність української родини”.

IMG_4327z

Тут збираються школярі середньої вікової ланки на зустріч з цікавими творчими людьми – літераторами, художниками, митцями, співаками…
Бо саме мистецтво зберігає і передає нащадкам духовні скарби поколінь, і саме через творчість розкривається душа.

18 жовтня окрасою зустрічі була тема осені, що вповні завітала не лише до календарів, але й до пейзажів столиці. Цього дня серед запрошених була Євгенія Пірог (Джінні) з представленням свого літературного доробку та творчих мистецьких проектів. Було про що поговорити з школярами, адже тут і подорожі Хлопчика Вітерця усілякими світами-планетами, і творчий проект “Срібна Книга”, до якого можуть долучатись всі бажаючі. Звісно, без особливого творчого завдання глядачі не залишилися!

IMG_4319z

IMG_4322z

IMG_4320a

IMG_4335z

Організувала та провела зустріч співробітник музею, член Спілки письменників України пані Марія Морозенко. На зустрічі поспілкувались з дітьми представники видавництва “Братське”, співробітник Наукової бібліотеки України ім. Вернадського пані Наталя Марченко, інші гості. Свої поетичні спроби мали можливість представити юні автори, проте цього разу сміливою виявилась одна дівчина. Особливою сторінкою свята став виступ малечі з піснями та гуморесками – колектив “Діаманти”.

Про духовне в дітях дбати треба, інакше звідки візьмуться наші справжні українські діаманти та перлинки? Залишається побажати організаторам натхнення, динамічного розвитку, більш досконалого технічного забезпечення (хоч це загальна проблема нашого сьогодення) та щирого, палкого прагнення до збереження духовної складової у вихованні сучасної юні.

А всім учасникам-дітям – побажати цікавих співрозмовників і на майбутнє!
Щасти!