В ефірі обласного радіо – дитячі теми

  • 26 Березня, 2013
IMG_4974s

19 березня 2013

Обговорення питання підтримки та розвитку творчих ініціатив, спрямованих на розвиток дитячих талантів, а також надання для цього правового і соціального захисту дітям з особливими потребами відбулося у студії Рівненської Обласної телерадіокомпанії в програмі Володимира Борщевича.

IMG_4974s

Учасниками обговорення були дитяча письменниця, засновник Творчого об’єднання “Всі мрії” Євгенія Пірог та начальник відділу правового та соціального захисту дітей служби у справах дітей м.Рівне Інна Самолюк.

Від ініціатив, проголошених Президентом у наказі №756, що оголосив поточний рік роком творчості дитини, розмову перевели у практичне русло. Адже ініціативи “згори” не надають фінансування і не відкривають механізмів для втілення. Тож як завжди – роби те, що можеш на своєму місці – чи не єдиний спосіб практичної роботи, що підтримує дитячу творчість: і звичайних дітей, і особливих, і особливо обдарованих.

Окрім певної місцевої статистики та життєвої проблематики (відсутність пандуса біля обласної бібліотеки, приміром, не дрібниця, а багаторічна проблема!), обговорили вдалий досвід залучення громади до творчої підтримки дітей та молоді (історія юного художника-рівненчанина Стасіка Мельничука).

164417n1

Особливої актуальності у рохмову додало обговорення планів майбутнього дитячого фестивалю “Дивокрай”, що відбуватиметься у Рівному за ініціативи ГО Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва. Програму вдалося спланувати цікаву, неординарну, яку втілювати хочеться, аби дати дітям яскраве книжкове свято. Хоч резерви доведеться шукати у громаді міста, втім – залучивши широке коло безпосередніх учасників, ця задача вже не видається непомірною, бо вона реальна, місцева, своя.

Долучайтеся до команди організаторів дитячої Програми фестивалю:

Директор фестивалю – Сегрій Гридін,
Креативний директор – Євгенія Пірог.

Пишіть!