“Україна читає дітям”: Рівненські зустрічі

  • 5 Червня, 2011
IMG_0961s

1 червня 2011

Казкові зустрічі святкового дня, чи святкові зустрічі казкової днини – як не кажи, а зустріч з книгою, з її автором та ще й в стінах Рівненської Державної обласної бібліотеки для дітей – це справді казка!

IMG_0961s

Саме такими враженнями ділились учні 6-7 класів школи №5, учасники зустрічі з книгою “Хлопчик Вітерець та Золота Планета” та її авторкою Казкаркою Джінні. Цей захід відбувався в рамках Національного проекту “Україна читає дітям” і мав форму інтерактивного спілкування. Адже, як вважає авторка дитячих книжок Євгенія Пірог (Джінні), привернути теперішніх дітей до читання може зацікавлення літературою сучасною і саме новими інтерактивними методами.

З цією метою варто застосовувати усілякі сучасні технічні засоби, як то інтернет, мультимедійний відеопроектор тощо. Звичайні, знайомі методи, звісно, теж додають зацікавлення книгою. Гра, конкурс, розмальовка, майстрування, пісня у співзвуччі з книжковим матеріалом безперечно викличе інтерес юного читача залишитись “в темі” і дочитати книгу самостійно.

Треба лише фантазію “включити” і добирати ігрові заходи відповідно читацькому віку. Займатись цим і цього вчитись ніколи не буває нудно ні малим, ні дорослим.
Спробуйте!
Джінні радить!)

Фото заходу перегляньте в фотоальбомі “Рівненська Державна обласна бібліотека для дітей” в розділі “Зустрічі з читачами”.

Казкових вам мрій!