TEDxKyiv та поширення ідеї “Додай читання”

  • 22 Травня, 2012
IMG_0147

21 травня 2012

Ідея Всеукраїнської ініціативи “Додай читання” зацікавила організаторів конференції TEDxKyiv. Що то за “книжкові шпаківні” –  про це учасники конференції почули безпосередньо від авторки, Євгенії Пірог, яку запрошено до позапланової участі.

IMG_0147
Книжкова шпаківня в м.Рівне

В Києві 20 травня відбулася чергова конференція TEDxKyiv. З часів першої конференції три роки тому, серед учасників якої мені довелося бути, я намагалася тримати цей рух в полі зору. Нині на шосту конференцію висунуто тему, осторонь якої чинавряд хтось залишиться, адже стосується вона всіх, в той чи іншій мірі, в тому чи іншому аспекті: “Талант. Освіта. Розвиток.”

Дізнавшись про ініціативу “Додай читання”, організатори конференції та особисто Всеволод Дьомкін запросили мене, як автора ідеї, до участі у позапрограмному обговоренні. Завдяки цьому, вдалося представити суть ініціативи багатьом фахівцям у різних споріднених галузіх – літературі, освіті, творчого розвитку дитини.
Дякую, TED!!

“Книжкові шпаківні” – так Іван Малкович, з яким вдалося поспілкуватись на конференції TEDx Kyiv, радить називати полички з книжками. За планом Всеукраїнської ініціативи “Додай читання”, вони мають “прилетіти” у різні громадські місця, аби книжка опинилася поруч, в той момент, коли у дітей та батьків з’являються “прогалини” у щільному буденному ритмі життя.

До слова, перша книжкова шпаківня працює в фойє Міського Палацу для дітей та юнацтва в Рівному (на фото). Діти читають, дорослі додають ще книжок – на фото представник фірни РЕНОМЕ, м.Рівне.

IMG_0146x

Нагадаю, нещодавно в 2-Б класі школі №97 “Книжкова шпаківня” з’явилась впродовж тижня, відтоді, як дізнались про ідею “Додай читання”. Батьки з дітьми виготовили і наповнили її книжками! Тепер малеча має спільний обмінний фонд до читання, загальну добру справу і купу нових вражень!
…зрозуміло, і нових друзів, і корисні навички, і найважливіше захоплення: ДОДАВАТИ собі ЧИТАННЯ!!))

IMG_7861xd

Впродовж TEDxKyiv вдалося особисто поспілкуватись з Олексієм Грековим та Оксаною Балакшиною, керівниками приватної школи “Афіни”, Лілією Млинарич, головою оргкомітету “Джаз Коктебель”, Наталією Шпитковською, директором з розвитку центру сучасного мистецтва М17, Юлією Джугастрянською, літературознавцем, Тамарою Сухенко, тренером школи розвитку людини HumanTime, Аллою Калініченко, керівником пректу “Арт і я”, Оксаною Дьомкіною, організатором авторських майстеркласів, Якушко Тетяною, заступником директора Державної бібліотеки України для юнацтва, та інших численних небайдужих, творчих особистосней, з якими я розділіла участь у надихаючому святі – конференції TEDxKyiv!

Дякую за подію! Вдячна за підтримку та запрошення! Це значно поширило коло зацікавлених ініціативою “Додай читання”, тож тепер спільно додамо їй нового розвитку. 
Чекайте поширення цікавих ідей розвитку людини та суспільства!

П.С. У футболці TEDxKyiv вже в понеділок передавала вітання в Тернополі літературному фестивалю “Дивокрай“, який дбає про важливі речі: Таланти, Освіту та Розвиток!)) Далі рухаюся на конференцію літературної премії “Великий Їжак” до Львова – звісно, з розповідями про TEDxKyiv і … як додавати читання!)

Євгенія Пірог