“Срібна Книга” 9: читали, вигадували, співали, танцювали

  • 17 Лютого, 2012
IMG_6823za

17 лютого 2012

Дев’ята зустріч проекту “Срібної читацької Книги” (автор та організатор письменник Євгенія Пірог) відбулася в Національній бібліотеці України для дітей. ЩО НАПИСАНО ПЕРОМ… то відтепер є у Срібній читацькій Книзі!!)))
Завершальна сторінка історії про Планету чарівних бульбашок писана у ХХІ сторіччі …гусячим пером! Можливо, то казкова “золота тітонька гуска” позичила своє перо?))

IMG_6823za

Кожного разу неймовірно творчі знахідки від майстрів СК, і ніяка то не “тітонька”, а студентка-молодичка-красуня. Вправлялася у художньо-декоративній каліграфії художник-дизайнер Оксана Капранова, яка разом з іншою молодою художницею Вікторією Копієвською створювала завершальний розворот рекордної “Срібної читацької Книги”.

IMG_6831za

Незвичний ракурс, писання пером, тушшю, суцільний авангардний стиль!… Звідки?
Таємницю ролзкрито: Оксана вчиться у тому ж інституті декоративно-прикладного митстецтва та дизайну, де викладає… (вірно!) Олена Тихонюк, майстр витинанки та художник нашої п’ятої сторінки!
“Клітинки кубіка Рубіка” непрограмовано-чарівно знову складаються у проекті “Срібна Книга”.

Справжнє диво веселкове! Саме так! Гостями програми були письменник Василь Степаненко, директор Державного видавництва “Веселка“, та Головний художник “Веселки”, художник Микола Пшінка. Досвід знаних майстрів, співпраця молодих – в чому ще рецепт творчого успіху?

418130ns

Звісно, в дітях! Цього разу з нами були семикласники школи №184 “Перспектива” з вчителькою З.В.Лисенко. А ось юні музиканти із Державної школи ім.Лисенка з поважних причин затримуються на наш проект. Одначе, можна творчо позаздрити тим, хто сьогодні був у нашому колі.

397134n

Цим щасливцям-школярам дійсно пощастило, адже гостею проекту була Юлія Рома – джазова вокалістка і композитор (альбом “Радуйся”), викладач вокалу інституту ім.Глієра. Юлія охоче відгукнулась на музичний експеримент – разом з школярами написати мелодію до віршика.  За 15 хвилин на міні концерті в Класичній музичній кімнаті бібліотеки звучали дві пісні – з частиною дітей паралельно працювала Казкарки Джінні, автор слів пісні “Вивчи ноти”.

425697ns

Нова пісня про котика, адже головний герой нашої книги кіт Булька. Так, треба визнати, що і на останній сторінці книги без нього було не впоратися! Дізнайтесь, що далі було і чим справа закінчилася. Чи закінчилася, як гадаєте?

А тепер – кому чаювати (директор НБУ Кобзаренко Анастасія Степанівна, М.Пшінка, В.Степаненко), а кому…

IMG_6816s

Вірно, книжки ЧИТАТИ!))

431519nd

І потанцювати не завадить!!! Перевірено “Срібною Книгою”!)

418321ns

Читаймо і творімо разом з дітьми!
Ваша Джінні.

П.С. Далі буде!)