“Срібна читацька Книга” – в Національному Реєстрі Рекордів України

  • 27 Березня, 2012
IMG_2237zz

23 березня 2012

Днями завершився унікальний мистецько-просвітницький проект для дітей «Срібна читацька Книга», який тривав майже сім місяців. Підсумком проекту є великоформатна рукотворна книга, яку 360 дітей та 60 дорослих створювали безпосередньо впродовж десяти творчих зустрічей. «Художня ілюстрована книга, створена найбільшою кількістю дітей» – саме цей результат зафіксували експерти Національного Реєстру Рекордів України.

IMG_2237zz

Автор та керівник проекту – письменниця Євгенія Пірог, організатор творчого об’єднання «Всі мрії». Проект впроваджено Національною бібліотекою України для дітей за підтримки низки видавництв, зокрема «Зелений Пес», «Грані-Т», «Веселка», «Країна мрій», «Жирафа Рафа», «Ідея Медіа», «Видавництво Старого Лева». Частина заходів відбувалась у місті Львові за підтримки Благодійного марафону «Свято родинного Затишку від Андрія до Миколая», а також у школах, дитячих центрах та просвітницьких установах.

До проекту долучились Леся Воронина, Сергій Пантюк, Олександр Дерманський, Сергій Гридін, Олександр Есаулов, Катерина Єгорушкіна, Марися Рудська, Кость Лавро, Оксана Кротюк та інші знані письменники, художники, видавці. Серед учасників – співачки Ілларія, Оксамита, Соломія, спортсмен Василь Вірастюк.

Мета проекту: активізувати цікавість дітей до читання, сприяти розвитку творчого потенціалу дітей, допомогти обдарованим дітям у здійсненні творчих кроків, залучивши сучасних митців різних жанрів до спільного створення великоформатної рукотворної книги.

IMG_2275a

Розмір книги, змістовна частина та новаторський формат створення «Срібної читацької Книги» зареєстровано як Національний Рекорд України, що сприятиме подальшому широкому застосуванню творчих надбань у виховній та мистецькій роботі з дітьми і молоддю. Творчий метод отримав усталену назву «срібна книга» і знаходить втілення в проектах-послідовниках.

Євгенія Пірог, авторський сайт «Всі мрії»
Національна бібліотека України для дітей