Срібна читацька Книга: Марафон і Вірастюк

  • 3 Січня, 2012
67s

3 січня 2011

Шоста сторінка-зустріч “Срібної читацької Книги” особлива. Власне, кожної зустрічі книга зростає на дуже особливі сторінки, навіть на дві! Та шоста, окрім того, має кілька приємних моментів, що зробили дійство її створення неповторним. Адже сторінка була вигадана у місті Львів на благодійному марафоні “Свято Родинного Затишку від Андрія до Миколая”.

67s

Організатори фестивалю в особі Мар’яни Савки (письменник, Головний редактор “Видавництва Старого Лева”) запросили проект “Срібна читацька Книга”, аби долучити львівських дітлахів та майстрів книжкової справи то участі в проекті. Творчими співавторами відповідно стали лівівські митці – письменники Роман Рудюк та Катерина Оніщук, художниця Ольга Поворозник та юна художниця Соломія Мазур, а також діти-відвідувачі благодійного марафону, яких було безліч!

IMG_6647s

IMG_6617s

Несподіваним та приємним сюрпризом для всіх став “подарунок долі” – участь в проекті Василя Вірастюка, світового рекордсмена, силача та людини з великим добрим серцем! Разом з Казкаркою Джінні пан Василь вправно вчив малечу майструвати паперових котів, роздавав юним книголюбам міні-складанки СК, розмальовки та читав нові сторінки рукотворного шедевру!

IMG_6611s

IMG_6701z

IMG_6730s

IMG_6633s

Певно, саме тому в казковій історії, яку вигадують діти разом з митцями, з’явився не простий Слон, а Велетенський! Ось яке продовження казки змудрували діти та письменники разом:

IMG_6746s

IMG_6738z

IMG_6797z

Історія створення Срібної читацької Книги також полетіла далі, залишивши учасникам благодійного марафону яскраві спогади в серцях та затишок родинного спілкування!

На завершення – картинка шостої сторінки, львівсько-вірастюковської, святкової:

“На планеті Котів жив Велетенський Слон, який боявся мишей. Саме він надмухав чарівний вітер. Булька і Бульбашка піймали капосну Мишку і назавжди подружили з нею Слона. Вдячний Слон надмухав ще більше яскравого різнокольорового вітру і котики полетіли далі…”

IMG_5850sd

Щиро дякуємо організаторам святкового дійства у Львівському Палаці Мистецтв, а також працівникам Львівської Обласної бібліотеки для дітей за надану можливість та допомогу у вирішенні організаційних питань!

Про участь бібліотеки у процесі творчого креативу юних читачів і багато більше – в наступному “сьомому львівському” репортажі про Срібну Книгу.