Презентація збірки “Арфами золотими” в Музеї Тичини

  • 20 Березня, 2014
IMG_36261
19 березня 2014
У вітальні Музею Тичини відбулась презентація збірки “Арфами золотими”, що є підсумком пректу “Листи Тичині”.

Нагадаємо, Всекураїнська ініціатива “Додай читання” спільно з Музеєм Тичини залучила до поетичної творчості школярів, запросивши їх до участі в проекті “Листи Тичини”.

IMG_36261

IMG_3622

IMG_3605
Впродовж осені 2013 надійшли листи з віршами від учнів 5-7 класів з Києва, Рівного та Городка (Львівська обл.) Рукописи віршів зшиті в унікальну збірку-рукопис, вона зберігатиметься у фондах Pavlo Tychyna Flat & Museum Музей-квартира Павла Тичини (Київ). Друковані примірники збірки “Арфами зололтими” урочисто передано у школи-учасниці, які завітали на презентацію: гімназія 267 (Alina Pirog), спеціалізована школа 97, ліцей 144. Юні автори отримали компакт-диски з електронною версією збірки “Арфами золотими”. Поетичне слово початківців стало присвятою вірша Павла Тичини “Арфами, арфами”, якому цьогоріч виповнюється 100 років.
Щиро вдячні батькам та педагогічним колективам, що долучилися до проекту, за активну підтримку творчих спрямувань та духовного розвитку школярської юні.
Юних авторів вітали письменниця Larysa Nitsoy, поетка, журналістка Oksamytka Blazhevska, директор бібліотеки ім.Реріха Іванна Щербина, представник Музею Тичини Юлия Коваленко, автор “Додай читання” Evgenia Pirog.
Вдячність усім, завдяки кому в просторі музею вітали поетичні настрої, римовані рядки та вільне творче слово.
Більше фото на сторінці Фейсбук