Презентації “Великого Їжака” у Львові

  • 11 Травня, 2012
525072n1

10 травня 2012

Літературна премія “Великий Їжак” продовжує знайомити громадскість з найкращими книжковими новинками для дітей. Після презентацій у Харкові, Полтаві, Донецьку, Макіївці відбулася серія зустрічей у Львові, в тому числі у книгарні “Є”.

525072n1
Директор премії Мар’яна Кіяновська в книгарні “Є” про задачі і підсумки “Великого Їжака”

Зранку відбулися зустрічі з шестикласниками 96-ої школи Львова. Простора та світла шкільна бібліотека додала урочистості знайомству школярів з книжками-фіналістами та авторами, які приїхали з Києва для спілкування з юними читачами.

IMG_7787z

Зачаровано слухали школярі історії про книгу “Казки П’ятинки” та й казки від самої авторки – київської письменниці Дзвінки Матіяш.

IMG_7785z

Читанням особливих віршів – верлібрів – зацікавив видатний поет Михайло Григорів, автор книги “Зелена квітка тиші”, що посіла чільне місце серез фінальної дев’ятки.

IMG_7790z

Дві годинні зустрічі пролетіли надзвичайно швидко, відчувалось бажання дітей слухати і читати ще. Втамувати цю “читацьку жагу” допоможуть найкращі українські книги, які премія “Великий Їжак” не лише визначає, але й доносить до користувача: всюди, де відбуваються презентації, організатори премії залишають комплекти книжок, поповнюючи бібліотеки чудовими новинками.

Можна сказати, що мдерувати наступну зустріч – в реабілітаційному центрі “Джерело” у Львові – довелося і гостям, і учасникам. Адже на згадку вихованців центру подарували письменникам збірочки з творчим доробком тутешньої молоді.

IMG_7809z

IMG_7803z

 

IMG_7815z

Найближчі задачі в роботі премії – проведення міжнародних круглих столів філологів-науковців, письменників і діячів культури, презентації книжок, підведення підсумків, визначення переможця “Великого Їжака”.
Цьогоріч фінальні події відбуватимуться в Жовкві, а наступних турів фіналістів Україною слід чекати восени.