Національний проект “Україна читає дітям”

  • 20 Січня, 2011
IMG_3223ss

20 січня 2011

Зустріч з читачами в Національній бібліотеці України для дітей завжди надзвичайно цікава подія. В рамках Національного проекту “Україна читає дітям“, спрямованого на підтримку та розвиток читання, і поготів! Адже це творчі зустрічі з майстрами художнього слова – письменниками, акторами, публічними людьми, які читають для дітей і розповідають про роль книги в їхньому житті.

IMG_3223ss

IMG_3219zz

А якщо до такої зустрічі додати МРІЇ? Такою була провідна ідея інтерактивної бесіди письменниці Євгенії Пірог з учнями 2-го та 4-го класів ліцею-інтерната №23 в читацькому залі бібліотеки. Адже книга, яка завдала тему – чарівна різдвяна казка “Мрії збуваються”. Січневі свята підтримали мрійливий настрій, а послухавши аудіофрагмент казки та авторське читання (фрагмент відео), всі налаштувались на щире спілкування для розмови про мрії!

IMG_3225a

І це зрозуміло, бо сама казка є прикладом того, як здійснилась мрія! Рік тому проект книги було представлено видавцям на книжковому форумі у Львові, а вже тепер реальна книга-казка радує маленьких читачів та їхні родини. Разом з особливими творчими завданнями до книги, діти отримали від Казкарки Джінні пісню про мрійників, яку співали разом!

Учасникам зустрічі вдалося віднайти правила, за якими мрії збуваються. Цими секретами ділилися учні, згадуючи свої історії з життя. І мрії загадали – всі разом та кожен свою, щоб здійснились!

Почитайте книжки і ви! На мрійників вони діють казково! Перевірено!)