МудрАнгеликова книжкова шпаківня в Чернігові

  • 3 Березня, 2019
72570s

28 лютого 2019

В останній день зими додали активного читання школярики-мудрагелики – учні першої приватної ліцензованої школи повного дня “МудрАнгелики” міста Чернігів. Долучившись до Всеукраїнської ініціативив “Додай читання”, у школі виготовили книжкову шпаківню та запросити на творчі гостини Казкарку Джінні – письменницю Євгенію Пірог, організаторку проекта та популяризаторку читання.

72570s

МудрАнгеликова мінібібліотечка стала першою у Чернігова, 172-ою в Україні та найпівнічнішою з-поміж інших книжкових шпаківень. Вітаємо нових книжкових друзів, які додали Чернігівську область (вже 12-ту!) до нашої читацької спільноти! Диплом від Балакучого Шпака – ваша урочиста відзнака. 😉

Dyplom_Chernigiv_s

А що ж читали й створювали на святі юні читайлики? Незвична школа – то й незвичні завданнячка. Першокласникам випала честь першими “заселити” книжки до шпаківні, зокрема подаровану Джінні авторську “Хлопчик Вітерець та Золота Планета” – про те, як зробити свою планету найкращою. Звісно, не минулося без читацьких випробувань та перемог, адже читання – сила!

52887000s

Дошкільна малеча гортала сторінки іншого видання – співаника від казкарки “Кольорові ноти”. Діти побавилися у пошуки передбачень та порад – отака загадкова складова у віршиків виявилася – та наживо заспівали грайливу пісню. Дарма що вперше її чули, усе гарно й весело вдалося та припало до душі. Ну просто каз-ко-во!

52842313s

А от третьокласники з другокласниками поринули у найпотужніше завдання: разом вигадували казкову історію “Як пташеня навчилось читати”.

IMG_7349s

Рукотворна арт-книжка, яку діти мали “поселити” у шпаківню, виявилася зовсім без тексту. Тож діти двома командами, сторінка за сторінкою, складали власну шебутну і повчальну водночас історію пташеняти, яке потрапило на навчання… до їхньої надзвичайної школи!

52893152s

Гостинно і творчо у МудрАнгеликів, де директорствує пані Неля Лавриненко, або Неля, як її називають діти. Що тут ще додати? Хіба що найважливішу інформацію: чернігівська книжкова шпаківня отримала від “Додай читання” ексклюзивну табличку з номером 72570 у міжнародному проекті Маленьких Вільних Бібліотек (LFL), з яким Казкарка Джінні веде давнє партнерство для популяризації читання серед дітей.

53379799s

Тож зовсім скоро побачимо Чернігів на світовій мапі читання та радітимемо новим творчим здобуткам МудрАнгеликів! З читанням зростаймо!

IMG_7344s