Міжнародний артбук “Добро-Дій” в Музеї книги (прес-реліз)

  • 18 Квітня, 2015
World

Мистецький соціальний проект Книга бувальщин “Добро-Дій”

Фінальна презентація в Музеї книги та друкарства України

29 квітня 2015 року у Києві в Музеї книги та друкарства України (вул.Лаврська, 9) о 13:00 годині урочиста презентація Міжнародного артбуку Книги бувальщин «ДОБРО-ДІЙ», яку створили понад 1000 учасників – діти і дорослі з 15 країн та 6 континентів. Сторінки книги від учасників з Австралії доправить маленька мандрівниця Олівія. Про добрі справи розкажуть юні добродії з Польщі. Ритми африканських барабанів подарують гості з Африки, а український колорит –хореографічний колектив «Адажіо». Гуртом складемо Мапу Доброї Планети.
Особливих рецептів добра у відео блог «Живи з добром!» чекаємо від почесних гостей – відомих спортсменів, митців, громадських діячів.

World

Мистецький соціальний проект Книга бувальщин “Добро-Дій” – перший масштабний міжнародний артбук, унікальна рукотворна книга. Стартував проект в Українському Домі під час книжкової виставки «Київська весна 2015». Дистанційно долучилися близько 40 міст та сіл України, а також Польща, Канада, Норвегія, США, Австралія, Нідерланди, Китай, Японія, Угорщина, Іорданія, Російська Федерація, Ізраїль, Уганда, Гвінея, Бразилія. Експерти Національного Реєстру Рекордів України опрацьовують заявку щодо надання проекту статусу рекорду України.

Сторінки міжнародної книги у розповідях та малюнках переказують про щирі буденні миттєвості, які люди усього світу проживають з добром у серці, з любов’ю до близьких, з вірою у майбутнє. Зберігатиметься рукотворна книга в експозиції артбуків Музею книги та друкарства України. Роботи учасників та перебіг подій в процесі народження унікальної рекордної книги вже можна бачити на спеціальній веб-сторінці проекту «ДОБРО-ДІЙ».

www.dobrodij.vsimrii.in.ua

Впродовж проекту тривав кількаденний марафон створення книги в Українському домі, відбулися виїзна сесія в обласний центр та низка творчих зустрічей. Презентовано 15 творчих благочинних проектів, створено пісню “Живи  добром!” та 7 відео роликів про сторінки унікальної рукотворної книги і добрі справи її творців у реальному житті. Запроваджено благодійну акцію на підтримку дитячих бібліотек на Сході країни «Підпиши журнал «Малятко». Книгообіг добрих справ «Книга для друга» поновив фонди 6-ти бібліотек у віддалених районах України: за підтримки читачів з різних країн-учасниць зібрано і передано близько 200 книг та придбано 50 нових видань. Залучено до інформування радіо, телебачення, Інтернет-мережу.

ПАРТНЕРИ: Музей книги та друкарства України, Державний комітет з питань телебачення і радіо мовлення, Компанія «Тетрада», Конгрес-хол «Український Дім», Спільнота «Liberi Liberati».

Роззирнися! Добро переможно наповнює наш спільний Всесвіт. Живи з добром!

Євгенія Пірог,
керівник Творчого об’єднання «Всі мрії»,
автор Всеукраїнської ініціативи «Додай читання»

www.vsimrii.in.ua
[email protected]