“Літературний салон” в Українському домі дізнавався, як “додати читання”

  • 22 Травня, 2012
IMG_7901s

19 травня 2012

В Українському домі впродовж книжкової традиційної виставки, організатором якої є Держкомтелерадіо, тривала робота Літературного салону від дирекції Будинку Спілки письменників України.

IMG_7901s

Письменник Євгенія Пірог та бібліотекар Наталія Зіміна (Національна бібліотека України для дітей) презентували проект “Срібна книга”, який впроваджено Національною бібліотекою України для дітей і був внесений до Національного реєстру рекордів України.
Втім, нова ініціатива Євгенії Пірог “Додай читання” покликана створити середовище, що активізуватиме читання дитячою аудиторією, що прогнозовано додасть позитивного впливу на розвиток та виховання дітей.

IMG_7900x

На підтримку Всеукраїнської ініціативи “Додай читання” літературознавець Юлія Джугастрянська у форматі експромт-інтерв’ю дізнавалась у авторки проекту про суть ініціативи, існюючу підтримку, цікавість дітей та розголос містами країни. На разі в Києві та Рівному вже функціонують книжкові шпаківні – в школі 97 та фойє міського Палацу для дітей та молоді.

Впродовж години щільного спілкування неодноразово підкреслювалося соціально важливе підґрунтя проекту – пожвавлення творчої роботи з дітьми, цікавість до книжок, більша поінформованість дітей та батьків щодо новинок книговидання, що дає сподівання на подальше поширення ідеї “Додай читання”.