Кальміюс: Костянтинівка, школи, бібліотеки

  • 23 Грудня, 2019
IMG-1c6db93b117ba54eVdd

05.11.2019

В школах Костянтинівки мої «сороконіжки, що несуть книжки», що я намайструвала до кальміюських читань, ледь не зашпорталися: ніжки просто розбігАлися, куди ж скорше бігти? Тут тобі майже рідна шпаківня з книжками, а там он до шкільної бібліотеки можна потрапити лише через чарівний дуб. Не вірите? То погляньте!

Тож завдання Балакучого Шпака й Ґави-роззяви – паліндроми, синоніми, загадки, тлумачення – припали до смаку. Так, що аж заспівали “Читання – сила!” всі разом – раптово, експериментально, рухливо і… флешмобно. ))

IMG-1c6db93b117ba54eVdd
А книжки залишилися тішити читайликів і розуму додавати. Бо читання має потужну казкову силу! Дякую організаторам фестивалю і школам за підтримку.

IMG_20191105_135627dd

«Ой, зелене жито…» лунало в Костянтинівці, а направду ще й читацьке! Бо книжковою роботою в Центральній бібліотеці засівають гарно, тож сходи читайликові мають чудесні. Гостей-письменників Людмилу Охрименко, Сергія Пантюка, Віталія Запеку, Євгенію Пірог та організаторів фестивалю «Кальміюс» зустрічають короваєм, затишком, турботою. І вже чекає читацька доросла публіка, завітали вчителі з дітьми з місцевої та сусідньої сільської школи. Тож за привітаннями й представленням письменницька команда одразу взялася до роботи по всіх залах книгозбірні.
До мене, Казкарки Джінні, з моїми сороконіжками, Балакучими Шпаками, Мудрими совами і пригодницькими книжками, школярі 3-4 і 5-6 класів завітали. Про чарівну силу читання дізнавалися завдяки правдивій історії Дмитрика Ружевича з Донеччини – життєвій і книжковій. Книжки «31-ий меридіан» та «7 дорослих днів» саме про це – як читання і відкритість до світу змінює життя і здійснює мрії. А решта книжок @Evgenia Pirog, які тепер теж є в бібліотеці, дали наснагу до читацьких забав, активностей та експериментів. Чого ж відкладати, якщо авторка ось тут і настрій у читачів бадьорий. 
Радію, що стежки фестивалю «Кальміюс» привели нас в Костянтинівку, крайній нині форпост. Втішена, що вдалося зустрітися ще й з давніми друзями. Час прийде, підемо разом далі! Все буде Україна, читай!