Фінальна пряма СК: час наближається, змінюємо акценти

  • 22 Січня, 2012
IMG_6327z

22 січня 2012

Від жовтня минулого року триває творчий мистецько-просвітницький проект “Срібна читацька Книга”, де діти і дорослі є співавторами рекордної книги, яку створюють разом.

IMG_6327z

Про книгу нижче, спочатку кілька слів стосовно проекта. До нього, припускаю, вже звикли ті, хто слідкує за нашими подіями. Але Катерина Єгорушкіна, Сергій Гридін, Віта Левицька, Сашко Дерманський, Олександр Есаулов, Сергій Пантюк, Марися Рудська, Олена Тихонюк, Максим Кідрук, Віталій Кириченко, Мар’яна Савка, Василь Вірастюк та загалом всі-всі-всі 30 дорослих учасників, хто занурився з нами у справжнє дитинство, відчули: кожна зустріч є надзвичайною та особливою, адже 200 школяриків вчились створювати казку не лише в літературному сенсі, але й у власному житті, де мрії направду здійснюються!

Настає найважливіший етап – у книзі залишилось дві фінальні сторінки-зустрічі в Національній бібліотеці України для дітей. Саме час додати смаку дивовижному частуваннячку та приправити родзинками-несподіванками! Тож трохи змінюємо акценти форматів.

Малюємо книгу? Отже, потрібні юні художники! На восьму зустріч завітають учні 5-го класу спеціалізованої Державної художньої школи імені Т.Шевченка. А ось художником цієї сторінки проекту буде відомий художник-ілюстратор Кость Лавро – сподіваємось, ця обставина стане приємністю для обох сторін, адже свого часу Кость вчився саме в цій школі!

IMG_6181a

Окрім того, впродовж зустрічі діти створять малюночок власного бачення головного персонажу, бо саме наш кіт Булька викликає непідробну цікавість усіх читачів: перевірено зустрічами у Львові та у школах Києва! Тож “шевченківці ” започаткують художній калейдоскоп “Кіт Булька збирає друзів”. Долучитися до нього зможуть всі діти, які малювання відчувають ближчим та через цей вид творчості приходитимуть до читання на прикладі власної книги.
Серія зустрічей в школах, де вже презентувано СК, виявили велику активність що до такої можливості.

IMG_6948x

До кожної нашої зустрічі ретельно добирається місце проведення – воно має якнайкраще відповідати творчій задачі зібрання. Нині ми чекаємо Лесю Воронину з іграшковим Равликом – талісманом її книжкового видавництва “Прудкий равлик”. Зустрічатимемо гостей в Залі Театрального мистецтва та масових заходів, адже саме там у бібліотеці працюють кілька театральних гуртків та ляльковий театр, а замість стосів книжок – стелажі з ляльками для вистав. З’ясувалось найдивовижніше – колекцію тутешніх ляльок було започатковано ще мамою Лесі Ворониної! Це не збіг, це підтвердження справедливості “срібних” подій.

IMG_6633s

Кілька слів, власне, про спільну “Срібну читацьку Казку”.

Казкова історія складається вдало, інтрига є, персонаж привабливий. Творча естафета теж виправдала себе – сюжетні лінії підхоплюються та переплітаються наступниками. Перелік письмеників, художників, творчих гостей – учасників проекту – унікальний! Рекордними є не лише розміри книги, але й спосіб її виконання та кількість співавторів, що дає хорошу основу для розрахунку цільової групи майбутніх читачів та покупців книжки.

Шановні видавці!
Поміркуймо спільно над виданням унікального книжкового дитячого творіння, яке відкриває дітям шлях від творчих мрій до творчих планів!
Час наближається!

Ваша Джінні)