Додай науки: Київ, школа 185

  • 23 Грудня, 2019
IMG_20191022_145308dd

22.10.2019

В київській школі № 185 імені Вернадського поглиблено вивчають природничі науки. Це мені, Казкарці Джінні, до душі – з фізиків теж виходять визнані казкарки, люди кажуть.  Чудово, що вчитель п.Раїса Дзюба-Олейник заздалегідь ознайомила учнів 3-5 класів з авторськими творами гості, тож діти мали змогу емоційно декламувати вірші авторки, що припали їм до душі, та влаштували виставку ілюстрацій.

IMG_20191022_145308dd

Це швидко встановило теплі й довірчі відносини і безперечно сприяло «призначенню

найголовнішою наукою в світі» – читання! Безперечно, така двостороння готовність до змістовного спілкування, а також “пастки та експерименти” Мудрої Сови, помічниці Балакучого Шпака з «Додай читання», додали школярикам магічну силу читання: кмітливість, фантазію, уяву, сміливість.

IMG_9785
А що ж люблять читати тутешні «природничі» школярі? З’ясувалося, казки народні знають, щоденник Ніккі Максвелл про шкільну любов і проблеми новачка обожнюють, про фантастичну Гоґвортську школу теж в курсі й напевно позаздрили, що побачити цю дивовижу в музеї Лондона вдалося відомому читачу Дмитрику Ружевичу, наймолодшому директору бібліотеки з Донеччини. Розповідь про затятого книголюба і мандрівника, що мусив пересуватися у візку, та книжку “31 меридіан” дітей розчулила і надихнула. Надихнула товаришувати, змагатися і читати завзятіше.
Дякую за запрошення та підготовку події.