Додай читання в “Дивосвіті” – як діти в школу!

  • 5 Вересня, 2012
IMG_0780a

1 вересня 2012

Перша зустріч з написання першої сторінки першого альманаху “Блискуче перо” в центрі “Дивосвіт” відбулася… 1-го вересня. Стільки нового і незвіданого додала юним читачам Всеукраїнська ініціатива “Додай читання“!
Вперше затамували подих: як складеться? що з того вийде?
Дорослі учасники …побачилися вперше!)) Власне, як і діти. За годину діти мали включитися в роботу, вигадати історію та намалювати ілюстрації.
Досвід дорослих у спілкуванні з дітьми тут надзвичайно важливий, саме це було чи не найвизначальним у виборі вчителів-співавторів.

IMG_0780a

Художниця Ольга Адам, керівник арт-студії “Счастье”, на прикладі глиняних персонажів її казки показала важливість рис персонажу та активної дії у розвитку сюжету, письменник Анатолій Птіцин пояснив суттєві деталі – достовірність образів та місця подій.

IMG_0778a

Святкове різнобарв’я програми у Дивосвіті плюс особливий настрій дітей саме цього дня – у підсумку оповіданнячко про Дивосвітика на ім’я Зорік Веселкин, який попри перешкоди прикрасив дитяче свято та отримав власне ім’я!) Можливо, він стане талісманом Дивосвіту, хто зна?)

IMG_0786x1
Славним талісманом цього дня був Балакучий Шпак – персонаж Всеукраїнської ініціативи “Додай читання”, який за допомогою Джінні і склавав дітей та дорослих до спільної творчості.
Може, саме із вдячності учасники “ризикованого” та напрочуд творчого формату створили ще й портрет диво-пташки?
Наступна зустріч-сторінка 8 вересня о 12:00.
До нових сторінок!