“Додай читання” та “Глоубері Букс” в школі-ліцеї

  • 18 Жовтня, 2012
IMG_2103a

17 жовтня 2012

У вівторок, 16 жовтня про Всеукраїнську  ініціативу “Додай читання” автор проекту письменник та громадський діяч Євгенія Пірог розповіла дітям та вчителям школи-ліцею інформаційних технологій №61, м.Київ. Гостем зустрічі була Ольга Старостіна, представник книжкового видавництва “Глоубері Букс”. Учні 4-х та 6-го класів дізнавалися про особливості книжкових новинок та інтерактивні додатки до книг цього видавництва, виконані у мобільних версіях.

IMG_2103a
Максим отримує подарунок

Цікавим моментом зустрічі був показ відео ролика – буктрейлера до книги Антона Сіяніки “Райдугони”, дві частини якої вже видані у “Глоубері Букс”. Ролік створений за відгуками учня 4-го класа Максима та малюнками його товариша Дениса, також уподобавшого обидві частини книги.

IMG_2100a
Відео ролик демонструвався на відкритті навчального сезону в Центрі сімейного дозвілля “Дивосвіт” (Київ, р-н М.Оболонь), а сьогодні роботу представлено в школі однокласникам співавтора. Відео змонтовано на дитячій кіностудії Національної бібліотеки України для дітей, яка таким чином впроваджує нові технології популяризації книг. Керівник кіно-проекту бібліотекар Олена Кислова.

IMG_2102a

IMG_2108s

На завершення зустрічі за добрими правилами ініціативи “Додай читання” у класні бібліотечки школярів додалося читання від журналу “ЗІН” та приватних осіб. Вивидавництво “Глоубері Букс” вагомо потішило шикарними виданнями-новинками.

Переказуємо усім щиру вдячність!
Читання – сила!