“Додай читання” примножує таланти: Стас Мельничук

  • 15 Жовтня, 2012
IMG_2060z

15 жовтня 2012

В кінопалаці оселилися КНИЖКИ! Сталося це 14 жовтня в місті Рівному. За ініціативи організаторів “Додай читання” тут встановлено книжкову шпаківню – стилізовану полицю – з книжками.
Чотирнадцята в країні, однак – вперше книжкову шпаківню встановлюють в кінопалаці. Звісно, для учасників – цікаво, для проекта – знаково!

IMG_2060z

Але перш за все – про дитину-підлітка, юного художника з Рівного Станіслава Мельничука. Здавалося б, знедоленого – втім, який вперто і цілеспрямовано неймовірними кроками рухається вперед!

IMG_2049s1

Стасік Мельничук (на фото ліворуч) серед учасників святкової події.
Доля звела нас, коли у мене була мрія про першу книжку, і я дізналась про мрію 13-річного хлопчака стати художником. Справжнім. Тоді він вкладав у це визначення принаймні персональну виставку і купу фарб!
За два роки нашого творчого спілкування від мрій, через виставку на сайті “Всі мрії”, через сприяння персональної віставки Стаса в Рівному – чи то в Рівному, чи то в Києві, куди Стаса було запрошено вже як переможця міжнародного художнього конкурсу – здійснювалося багато мрій у кожного з нас. Про свої здобутки і мрії Стас давав інтервїю в моїй радіопрограмі “Реальні мрійники“.
Однак, ДОДАЙ ЧИТАННЯ додало тепер вже не лише нам нових вражень, злетів, здійснений мрій!
Що казати, погляньте, на фантастично розмальовану книжкову шпаківню, що святково встановили в неділю, 14 жовтня, в день художника в кінопалаці “Україна” в Рівному!
Дух перехоплює не лише в дітей, а й в дорослих!
IMG_1994s1
Не хочеться казати про вроджений важкий стан здоров’я Стаса тут і зараз – для цього є інші ситуації. Тому що тут він – СИЛЬНИЙ!!
…додам лише, що це ДИВО було намальовано за 3 дні від понеділка до середи (змінусуйте ще час на грунтовку і сушку) і в четвер космічна красуня вже вражала присутніх на пресконференції.
Мені писали неймовірні враження!
Таак кортіло побачити!
Тепер і ви можете зайти до кінопалацу не лише “на фільму”, але й побачити-роздивитися надзвичайно цікавий атр об’єкт, зроблений юним творцем Стасом Мельничуком.
Звісно, і книжки почитати з дітками!!
Додай читання ж бо!!)))