“Додай читання” на АРТ-ПІКНІКу Слави Фролової

  • 3 Жовтня, 2013
APSF_AddRs

Будь з книгою, «Додай читання»!

4-6 жовтня в Києві завершується перший сезон масштабного благодійного проекту Парк Мистецтв «АРТ-ПІКНІК Слави Фролової». Впродовж літа і початку осені на території Національного Експоцентру тривали різноманітні майстер-класи, творчі зустрічі, кінопокази, вільна бібліотека, вернісажі молодих художників, організовані розваги та змістовне дозвілля для широкої публіки, участь в яких безкоштовна. Спільними зусиллями небайдужих і творчих митців та організацій проект надав широку базу і для всебічного розвитку дітей. Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» напнула творчі вітрила у напрямку дитячого читання.

APSF_AddRs

В п’ятницю, 4 жовтня о 16:00 «Додай читання» влаштовує на АПСФ фінальну зустріч-читання унікальної рукотворної книги казок, створеної дітьми в цьому сезоні. Вміли писати – вміємо цікаво читати! Казкарка Джінні запрошує юних читачів створити великі пазли, разом розібрати листи «Пташиної пошти» про книжки та поділитися посилкою сувенірів від Балакучого Шпака!

082903855z

Як створювався творчий доробок «Додай читання» під час АПСФ?

Ігрова «книжкова шпаківня», спеціально облаштована нами в зоні дитячих майстер-класів, наблизила книжки до читачів. Читання на заняттях перепліталося з виготовленням орігамі, створенням книжок-складаночок, спільних великоформатних ілюстрації, з пластиліновим малюванням, майструванням з ниток, глини, фетру, паперу, навіть – зі шкарпеток. Поміж цим, вигадуванням казок для рукотворного арт буку і книжковими загадками «Пташиної пошти», головна задача – активізувати процес читання.

IMG_7391

IMG_7745z1

396 дітей у вихідні та будні відвідало 35 наших занять. З юними читачами від півтора до 12-ти років у компанії з їхніми батьками працювали 7 майстрів слова і малюнку – Катерина Єгорушкіна, Наталка Сердюк, Микита Кашницький, Оксана Кротюк, Ірина Гаюр, Олена Турська та Євгенія Пірог (або ж – Казкарка Джінні). Зазвичай у будні збиралися довільні групи до 15 дітей, у вихідні коло збільшувалося до 25 дітлахів. Учасникам занять впродовж 7 тижнів з 9 липня до 29 серпня ми «додали читання» 20 книжок та 3 журналів, презентувавши 10 авторів, серед яких також відомі Ю.Бедрик, С.Пантюк, М.Трублаїні, В.Костецький, С.Конощук. Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» знає, читання – СИЛА!

IMG_8442z

IMG_7762

А ще всі разом пережили 4 справжні зливи, купалися у морі посмішок та позитиву та «народили» 3 казки для спеціального випуску №11 альманаху «Блискуче перо – Пікнік». Із користю витрачено 4 коробки олівців, 5 пачок фломастерів, 3 мотки ниток, 8 ватманів, 6 наборів кольорового паперу, 15 пар шкарпеток, 4 коробки пластиліну, 5 кг глини, скотч, клей, пластик… За надану підтримку ми безмежно вдячні компанії «Кікко» («Chicco – Україна»), яка долучилася до проведення дитячої програми АРТ-ПІКНІКУ і підтримала «Додай читання». А юні читачі щиро раділи подарункам – дитячим журналам, наданим редакціями видань «Стежка», «Малятко», «Професор Крейд».

IMG_7838z

IMG_7474z

35 занять – фактично, учбовий рік в школі! Щотижня за 9 місяців набігає 36. Ось така літня програма активного дитячого читання на АПСФ, підсумки якої Джінні, автор «Додай читання», презентуватиме напередодні Дня вчителя, 4 жовтня.
Будь сильним, будь з книгою, будь з нами о 16:00!