Додай читання – Маленькі Вільні Бібліотечки

  • 11 Липня, 2013
IMG_7021

Друзі, читачі, колеги, однодумці!
Шановна спільнота, що прагне додавати читання всім, починаючи з дітей!

Плідний рік народження та зростання Всеукраїнської ініціативи “Додай читання” приніс наступне: кількість книжкових шпаківень вже перетнула сотню, альманахів “Блискуче перо” вже створено 10, незлічимо людей, які це підхопили та разом із читанням, книжками, творчим розвитком несуть майбутнє нашим дітям.

Нині “Додай читання” виростає з дитячого “розміру” і має честь долучитися до всіх книголюбів світу, приставши на пропозицію Тодда Бола (засновник всесвітньої мережі Little Free Libraries, LFLs – маленькі вільні бібліотечки) увійти до Всесвітньої мапи маленьких бібліотек. Він майже одразу запримітив барвисті книжкові шпаківні, виказав слова підтримки, ми продовжуємо листування.На знак поваги і підтримки Тодд та LFLs виготовили особливі номерні сертифіковані знаки-таблички LFL для “Додай читання”.

IMG_7021

Наступного тижня “Додай читання”- а разом з тим вперше і Україна! – будуть позначені на “бібліотечно-читацькій” карті!

Отож, розпочинаємо Програму встановлення номерних реєстраційних табличок “Додай читання – Маленькі Вільні Бібліотечки”. Окрім книжкових шпаківень, такими табличками ми можемо позначати всі інші види вуличних та вільних бібліотечок за узгодженням з ініціаторами таких проектів.

IMG_7022s

За попередньою домовленістю між Євгенією Пірог (Творче Об’єднання “Всі Мрії”, ініціатива “Додай читання”) та Олександром Курсиком (Портал позитивних новин “ЧаРівне”) про заходи з подальшої активізації читання, номерні таблички позначать також телефонні будки-бібліотечки, що встановили в Рівному в парку Шевченка спільно “ЧаРівне” та “Укртелеком”.

Map

Стартуємо в Рівному! На черзі Київ, Тернопіль та Львів, де книжкові шпаківні і ЧУДОВІ НЕБАЙДУЖІ ЛЮДИ додають світові читачів!

ДЯКУЮ ВСІМ, ХТО ПОРУЧ!! ЧИТАННЯ – СИЛА!!
Ваша Джінні)