«Додай читання» – ініціатива для всіх

  • 5 Лютого, 2013
LOGO_1
LOGO_1

 

 

Пишете? Видаєте? Навчаєте? Досліджуєте? Дбаєте? Виховуєте?
Маєте стосунок до книжок, дітей та майбутнього – читаємо далі разом!

 

 

Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» – створення середовища для активізації дитячого читання, творчого розвитку та спільної діяльності дітей і дорослих.

«Додай читання» має кілька багатофункціональних інтерактивних форматів: мережа книжкових шпаківень, альманахи “Блискуче перо”, розвивальна “Пташина пошта”. Про все знає та бадьоро співає яскравий персонаж – Балакучий Шпак.

«Додай читання» успішно розгортається в Києві, Рівному, Тернополі та Львові через заклади культури та освіти за допомоги громадян, громадських та комерційних організацій, органів місцевої влади. Понад 70 книжкових шпаківень нині несуть дітям друковане слово, 8 альманахів дитячої творчості «Блискуче перо» здійснили мрії стати автором близько 400 дітей. Методичні матеріали, практичний досвід (фото, відео), креслення книжкових шпаківень, дизайнерські розробки для супроводу усіх форматів роботи викладено у вільному доступі на сайті автора «Всі Мрії» vsimrii.in.ua

Як долучитися?

Бібліотеці.
Запровадити систематичні зустрічі дітей та митців з метою створення альманахів дитячої творчості «Блискуче перо». Застосувати книжкові шпаківні для тематичного інформування читачів, благодійного збору книжок та згуртування читацького осередку через спільну діяльність. Додати ігровий формат «Пташина пошта» та персонаж Балакучий Шпак як засіб інтерактивного спілкування дітей про книги.

Мета: додати цікавості до книжок і читання засобами творчої партнерської діяльності читачів з досвідченими митцями різних жанрів; примножити здібності та стимулювати розвиток дітей; новими формами просвітництва привернути увагу місцевої громади до суспільно-корисної діяльності бібліотеки та її потреб.

Видавництву.
Додати у плани видавництва альманахи дитячої творчості «Блискуче перо», які діти-читачі створюють спільно з письменниками і художниками. Долучитися до здійснення дитячих мрій, плекання когорти юних авторів та мережі вдячних зацікавлених читачів. Сприяти широкому розповсюдженню альманахів на договірних засадах.

Мета: популяризація читання, популяризація видавництва, пошук нових матеріалів, налагодження практичних стосунків з авторами серед дітей та дорослих митців.

Оптимізований формат альманаху «Блискуче перо»: А5, 12 сторінок, повноколірний друк, обкладинка 4+4. Деталі і тираж за домовленостями. Готові до друку 8 збірок, впродовж першого півріччя 2013 року заплановано створити ще не менше 8 випусків.

Громадським організаціям, закладам освіти, культури, батькам, небайдужим.
Звернутися до осередків місцевої влади, благодійних фондів чи інших установ, що підтримують творчість дітей та розвиток суспільства, за грантовою чи іншою підтримкою вашої ініціативи щодо всебічного залучення дітей до творчої участі у «Додай читання». Ініціювати на місцях можливі форми співпраці з координаторами проекту з метою просвітництва, а також мистецького та соціального розвитку дітей.

Найціннішим вкладом у дітей є ініціатива кожного дорослого. Додаємо читання сьогодні – створюємо спільне майбутнє.

Будьте ініціативними. Вірю у вашу щиру підтримку дитячих сподівань.

Автор проекту
письменник, громадський діяч                                                 Євгенія Пірог
ТО «Всі мрії» vsimrii.in.ua