Дев’ята зустріч і завершальна сторінка “Срібної читацької Книги”

  • 9 Лютого, 2012
IMG_4148zs

13 лютого 2012

Скільки казку не вигадуй, та фінал неминучий!

Завершальня сторіночка “Срібної читацької Книги” народиться 15 лютого у Національній бібліотеці України для дітей.

IMG_4148zs

Напрочуд потужний склад гостей завітає цього разу із знаного Державного видавництва “Веселка”.

Представляємо гостей. Василь Степаненко – поет, перекладач, автор 15 книжок, 9 з яких – дитячі, перекладач грецької літератури. Нині керівник видавництва дитячої літератури «Веселка», почесний громадянин Афін… Найвідоміший перекладацький проект Василя Степаненка – Міфи та легенди Греції у 7 книгах.

Багато років Головним художником видавництва “Веселка” працює видатний художник Микола Пшінка. За ілюстрації до видань, ініціатором, художнім редактором та дизайнером яких був Микола Пшінка, лауреатами Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка стали Г. Якутович, М. Стороженко, О. Івахненко.

Окрема мова про учасників-дітей. Цього разу запрошені учні із Державної спеціалізованої музичної школи імені М.Лисенка. Ми чекаємо викладача композиції Аллу Загайкевич та учнів її творчого класу. Щоправда, пані Аппа має ось-ось повернутись із закордонних гастролей. З цим вітаємо, та плекаємо надії на теплу зустріч. Саме тому ми зустрінемось у невеличкій затишній Концертній кімнаті.
Звісно, без сюрпризів не минеться – на то в нас і “рояль в кущах” заберпечений! А може й затанцюємо на радощах у Дискотечній кімнаті! Хто зна?

Долучаться до проекту школярі 7-го класу гімназії 194 “Перспектива”. Більшість з них відвідує музичні школи і вчаться грі на різних інструментах. Можливо, саме їм припаде до душі інформація про нещодавно створену в бібліотеці дитячу музичну рок-групу, в якій місце гітариста поки вакантне!

Найінтригуючим секретом поділюсь вже, бо про таке мовчати неможливо! Яскрава, талановита і неймовірно творча джазова співачка, викладач та композитор Юлія Рома – гість нашого проекту. Нещодавно відбувся концерт-презентація колядок та щедрівок “Радуйся” у джазовій інтерпретації Юлі та музикантів джаз-бенду. Про шо вона розкаже, а може і заспіває юним класичним “лисенківцям” почують ті, хто завітає до Національної бібліотеки України для дітей на в.Баумана, 60 в середу 15 лютого о 12:00.

IMG_6460z

Тож чекайте розповіді про наступні пригоди кота Бульки із “Срібної читацької Книги”!
Пам’ятаєте такого?)