Читацький БЕРЕЗЕНЬ Казкарки Джінні

  • 3 Травня, 2017
IMG_7848d

1 березня – День котів, що на початку весни цілком логічно. Тож у бібліотеці ім.Матросова суцільна котяча теам: бібліоткар про сімейство цих тварин розповіла, Казкарка Джінні Evgenia Pirog книжки з “котячими” принесла, діти вірші про котів декламували і… Всі разом листівку-котика намалювали-підписали для юного бібліотекаря з Донеччини Дима Ружевич.

IMG_7848d

Читацьку весну читайлики мають зустрічати зі шпаківнею – хоча б такою, яку Джінні Evgenia Pirog захопила до Бібліотека 122 для дітей в Києві. Така міні красуня чудово пасує для барвистих записочок Балакучому Шпаку від дітей: в них назви улюблених книжок і тих, що діти хочуть прочитати. Шановним бібліотекарям корисна інформація – що читають, а що на полицях має наступного разу малечу чекати. 🙂

IMG_8198d

Дізналися школярі із Санаторна Школа-Інтернат N.20 Шевченківського району м. Києва для дітей з вадами зору про Всеукраїнську ініціативу Додай читання – Add Reading, з Ґавою-роззявою у пограли, різні цікавинки про унікальні книги почули, другокласниками намальовану книжку “Сильвестр та друзі” почитали. А ще цікаве орігамі змайстрували і жваву пісню для всіх шпаків-читачів заспівали.
По-доброму гамірно було в бібліотеці 15 березня 2017, по-домашньому затишно, по-діловому функціонально і по-сучасному стильно.

173531804402n

Шостий клас в бібліотеці Сергієнка експериментував разом з Джінні Evgenia Pirog. “Розігрались” на “загублених” словах Ґави-роззяви, нафантазувались з “космічною” книгою “Астронавти з Великої Росяної” і дебютували з експромт-прем’єрою “Дідової ріпки” за авторським сценарієм письменниці.
Емоцій, вражень і бажання читати у школярів – море 🙂
Всеукраїнська ініціатива Додай читання (Add Reading) в дії! )

IMG_7907d

Віторок 21 березня 2017 приніс учням 2 класу гімназії 267 Дарницького району столиці, давній учасниці Додай читання – Add Reading, роздуми про щастя. Передувало цій зустрічі школярів з Джінні Evgenia Pirog те, що діти передали до Дмитрикова пошта: БІБЛІОТЕКА найбільшу з-поміж інших класів кількість книжок.
Разом зрозуміли, що людське щастя назбирується із добрих вчинків, які ми здійснюємо. І теплої радості, гарного настрою, які відчуваємо від таких вчинків – своїх, наших друзів, інших людей.

IMG_8273d

Тож не лише про книжки поговорили, але й вишиту у Краматорську учасниками ГО “Український розмовний клуб “Файно”))) #УРКФайно “Торбинку Щастя” наповнили: пам’ятними записочками про добрий вчинок для Дима Ружевич, свою світлу радість і сердечне тепло.
Торбинка буде й надалі збирати щасливі позначки, з яких наприкінці учбового року діти складуть колаж “Наше Щастя”.
Дякую Oksana Muravleva за чудовий дарунок! Він нагадуватиме дітям-киянам про Краматорськ, про щирих друзів з Донеччини.

IMG_8276d

Хтось ще кутається, бо на вулиці вітряно-прохолодно, але настрій 22.03.2017 в Дарницькій бібліотеці №118 панував сонячний. Звісно, допитливо-кумедні першачки – позитив! Та ще й два класи поспіль)) 
Встигли насміятися, начитатися, з процесом народження книги познайомитися.

IMG_8295d

Майже рік Балакучий Шпак чекав нагоди зазирнути до 2-класників школи 173 в Києві – напередодні весняних канікул 24 березня 2017р. це сталося. Школярі вчаться за програмою “Інтелект України” і наше спілкування вийшло напрочуд фантастичним! От ви знаєте, як виглядають джини? Окрім того, що вони “сині привиди”, виявляється: “Вони мають кубіки!” – жваво переконує дівча з-за першої парти . Певно, доведеться й мені, Джінні, підкачти прес і не пропускати ранкову гімнастику)) Аби не втратити чарівних казкових сил.

P1120988d

А на перерві ще “ДО” знайомства ми разом з дітлахами говорили про Франка, співали “Реве та стогне” і рахували кількість казок Evgenia Pirog, спектаклів та пісень в Додай читання – Add Reading і шукали таємничі книжки в новій збірочці “Твої книжкові шпаківні”.

IMG_8391d

Нові читання в Старих Петрівцях (Київ), 29.03.2017. Тут юні читачі на канікулах гуртуються …в сільській бібліотеці! Сьогодні, приміром, тут – книжкові пригоди! Шукайте стежку: квестом з пошуку Бібліо-Країни казок керував Сергій, читайликовий тато.

IMG_8407d
Читачі швидко заполонили просторий хол Будинку культури. Разом з Джінні Evgenia Pirog про народження книжок говорили, про силу читання співали, в космічні подорожі, мов юні астронавти, готувалися. А ще завзято розгадували слова-згуби в телеграмах Ґави-роззяви. Батьки, які склали компанію малечі та школярам отримали позитив від спільних читацьких забав. Дякую за запрошення Люсьєна Шум
Читання за-во-ро-жу-є)) 

173523668621n