Читання лікує

  • 2 Лютого, 2013
376175n1

30 січня 2013

Учасники “Додай читання” знову відвідали пацієнтів онкологічного відділення інституту раку. Кілька дитячих книжок, які назбирались у книжковій шпаківні, що функціонує в Національному Музеї літератури України та журнали від партнерів Всеукраїнської ініціативи прибули створили невеличке, втім щире диво спілкування.

376175n1

У спілкуванні з Анжелою з Харківської області не оминули теми сучасних дитячих письменників. Заочно дівчинка познайомилася з авторами та книжками-фіналістами дитячої незалежної літературної премії “Великий їжак” (далися взнаки травневі зустрічі-презентації фіналістів у Жовкві та Львові). Авторські екземпляри книжок “Хлопчик Вітерець” та “Мрії збуваються” у подарунок від Казкарки Джінні додадуть позитиву у лікування та нових прихільників читання, коли сьогоднішні пацієнти роз’їдуться по домівках.

309826n

Маленькі пацієнти залюбки роздивлялися такі подарунки, розповідали про свої улюблені книжки. Новоприбулі книжечки позначалися особливими наліпками, що символізували собою любов до  і прийняття книжки до бібліотечки.

602932n1

Волонтери Євгеній Конощук, стідент, та Світлана Конощук, художниця, розважили дітей малюванням, орігамі, веселими історіями та фокусами. Спілкування – ось найкращі ліки і хворим, і здоровим. Нехай спілкування ніколи на бракує!