180 гімназистів заспівало “Читання – сила”!

  • 25 Квітня, 2013
P1010094d

25 квітня 2013

Книжкову шпаківню зробили в гімназії 267. Це – факт: бачили, раділи, книжки дарували) Ескіз малюнків розробила мама учня-третьокласника, а розмальовували усі 3-ті та 4-ті класи невеличкими фрагментиками! Тому шпаківня – “всіхня”!!)))

P1010094d

Поки буде працювати з класної кімнати 3-В, згодом інші класи обживуться своїми шпаківнями з книжками 🙂 Бібліотека в школі є, гарна, пристойна, світла – але в іншому корпусному крилі. А тепер книжки завжди поруч! Можете і ви “додавати читання”, даруючи книжки у шпаківню гімназистам-школярам на в.Вербицького, 7-А.

P1010080s

А тепер – емоції! Як це було? Неймовірно! Величезна глядацька зала затишної сучасної гімназії, без малого 200 дітей – учнів 3-4 класів. В гості до школярів 24 квітня завітали Казкарка Джінні – автор Всеукраїнської ініціативи “Додай читання”, засновник Творчого об’єднання “Всі мрії” та директор редакції журналу “Стежка”. А ще були “Срібна Книга” та Балакучий Шпак на сторінках журналу – там саме літературний конкурс “Пошта Балакучого Шпака”.

P1010057s

Діти розповіли про свої творчі проекти – а в гімназії їх безліч! Переглянули рекордну “Срібну Книгу”, нанесли повну-повнісіньку шпаківню книжок – буде що читати друзям по школі. Гості поділилися своїми книжковими скарбами, Ірина Гаєр, директор редакції журналу “Стежка”, разом з “новообраними” Балакучим Шпаком та Жар-птицею провели конкурс і подарували добірочки журналів.

P1010052s

88805_n1

Наприкінці дивовижною хвилею підвелися дальні, потім середні ряди, по тому всі діти у залі і завзято заспівали усі разом на 180 дитячих голосів, що “Читання – сила!”. Тепер в “Додай читання” Київ зазвучав потужно!

P1010065s

P1010066d

Велике книжкове свято в чудовій школі – лише початок! Ідея сподобалася читачам, яскраві дитячі книжкові полички з’являться тут ще. А вже сьогодні, 25 квітня, 3-В клас написав першу казочку до альманаху “Блискуче перо – ЕКО”. Цей альманах буде за №10 в “Додай читанні”, тема випуску – екологія та здоровий спосіб життя. Допомагала казкотворити та збирати відео-матеріал координатор проекту Анна Філінські.
Екологічним питанням присвятили учні третіх класів і свої творчі дослідницькі та практичні проекти в рамках гімназійної “Еко-хвильки” початкової школи. Про все розкаже радіопрограма “Школяда” на Українському радіо
та її ведуча Марія Вовчок.

Сьогодні 28 дітей стали авторами спільної казки “Гайда в Спортегію!” Приходьте почитати! В травні вже у книжкових шпаківнях-поличках!

P1010085d